29 apr. 2013

Stort arbete i psykologi

Efter omröstning bestämde vi tillsammans under förra lektionen att köra ett stort arbete i psykologi som examinationsmetod för de återstående momenten. Arbetet ska vara klart 22:a maj.


Psykologi 1 – Arbete
Psykisk hälsa, biologiska pers, kognitiva pers & socialpsykologi.

  •       Ta upp och diskutera psykisk hälsa/ohälsa och koppla det till arv och miljö.
  •       Ha ett särskilt fokus på stress eller kriser.
  •      Koppla arv till det biologiska perspektivet och miljö främst till socialpsykologi och det kognitiva perspektivet. 
  •     Om du vill uppfylla något/några av de kunskapskrav som ni haft på provet går det också bra. Planera då för detta och fråga om hjälp om ni inte vet hur ni ska göra.
      Om ni te.x. väljer att skriva om stress får ni fördjupa er i vilka biologiska anledningar, förklaringar och konsekvenser stress har. Sedan får ni ta upp och beskriva hur miljön och samhället som vi befinner oss i påverkar vår och andras stressnivå, genom att ta upp socialpsykologiska och kognitiva begrepp och teorier.
    
      Kunskapskraven kopplade till detta arbete är främst:


      Eleven redogör * för * delar av kognitionspsykologins, den biologiska psykologins och socialpsykologins förklaringar till mänskliga beteenden, känslor och tankar.

      Eleven redogör * för arvets och miljöns betydelse för individens psykologiska utveckling, livsvillkor och hälsa. Dessutom för eleven * resonemang om hur människan påverkas och formas tillsammans med andra i olika sociala sammanhang och ger exempel på det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar